Elektriker och rörmokare

Rör- och elarbeten har ganska många likheter med varandra samtidigt som de är så oerhört olika. Eller det kanske bara är jag som tycker att de har tydliga likheter, inte i själv utförandet eller arbetet utan snarare med principerna kring det. Att det behöver vara behöriga elektriker som utför elarbeten och certifierade rörmokare som utför rörarbeten. Att varken eller ska utföras av privatpersoner, för då gäller inga garantier och riskerna blir väldigt stora.

Det är klart att det känns inte så lockande att själv ta tag i svåra elinstallation eller att gräva omkring nere i avlopp, men det blir ändå ett litet avbrott i renoveringarna, om det är så att man gör resten av renoveringarna på egen hand. Som när vi skulle renovera i tvättstugan och vi gjorde det mesta själva men när det kom till att dra om kablarna så fick vi ta över elektriker från en firma i Höör, nämligen från El-Basen Skåne AB. Det var inga problem att få över deras elektriker från Höör till oss men det blev ändå ett avbrott i renoveringen medan vi väntade på dem och under tiden som de arbetade där vi inte kunde fortsätta med någon annan del av renoveringen undertiden.

Bortsett från El-Basen Skåne AB så fick vi även se till att få över rörmokare för de andra elarbetena och då blev det från ett annat företag, även det i Höör men som jag tyvärr har glömt namnet på. De var också ganska snabba med sina arbeten men jag tyckte ändå att det blev lite för komplicerat med det hela.